Tiesitkö, että musiikkiterapia on tutkitusti tehokas hoitomuoto esim. masennuksen hoidossa?
Olen musiikkiterapeutti Miina Virtanen ja voin auttaa sinua musiikkiterapian avulla esim. masennuksen tai muun psyykkisen haasteen kanssa. Pidän lisäksi musiikkiterapiaa esim. lapsille tukemaan kielen kehitystä ja muistisairaille.
Sävelmetsän musiikkiterapia on Kela-korvattava nuorten 16-25(/28)-v. kuntoutuspsykoterapiamuoto - muut ikäryhmät voivat osallistua Sävelmetsän musiikkiterapiaan ja keskusteluterapiaan omakustanteisesti
Musiikki- ja keskusteluterapiaan löytyy tällä hetkellä vapaita aikoja, varaa veloitukseton kartoituspuhelu ja kysy lisää tai varaa tutustumiskäynti!
Musiikkiterapeutti: Miina Virtanen [email protected] / 041-4523780
Vastaanotot: Espoon Olarissa: Ylistörmä 4 Helsingin Herttoniemessä: Kettutie 4 Lämpimästi tervetuloa tutustumaan!
Tältä sivulta löydät tietoa musiikkiterapiasta - ota yhteyttä matalalla kynnyksellä ja kysy lisää tai varaa tutustumiskäynti!
Kenelle musiikkiterapia sopii?
Musiikkiterapia psykoterapian erityissovelluksena nuorille ja aikuisille sisältää sekä keskustelua että musiikkia
Onko musiikki sinulle tärkeää? Kuunteletko mielelläsi musiikkia? Tuntuuko sinusta välillä, että tietty kappale sopii omaan tunnetilaasi tai kuvaa elämääsi? Jos vastaat näihin kysymyksiin "kyllä", on musiikkiterapia todennäköisesti sopiva hoitomuoto sinulle.
Musiikkiterapia sopii auttamaan samoissa haasteissa, joihin myös tavanomaista psykoterapiaa käytetään, esim. masennuksen, ahdistuneisuuden, mielialahäiriöiden, syömishäiriöiden ja esim. pelkotilojen hoidossa ja lisäksi musiikkiterapialla voidaan auttaa henkilöitä, joilla on erityisiä tuen tarpeita. Myös autismin kirjon henkilöille musiikkiterapia sopii hyvin.
Musiikkiterapian etuna on sen monipuolisuus, joka mahdollistaa työskentelyn sekä keskustelun että että erilaisten musiikillisten menetelmien avulla. 16-25(-28)-vuotiaille nuorille Sävelmetsän musiikkiterapiaa on saatavilla Kelan kuntoutuspsykoterapiana ja myös itse maksavat aikuiset voivat osallistua psykoterapian erityissovelluksena pidettävään musiikkiterapiaan. Musiikkiterapiaan osallistuminen ei edellytä musiikin harrastuneisuutta tai vaadi erityistaitoja - musiikkiterapia on sopiva hoitomuoto useimmille
Musiikkiterapiaan osallistuminen ei edellytä aikaisempaa musiikkiharrastusta tai "musikaalisuutta". Musiikkiterapiassa musiikki toimii apuna itsetuntemuksen edistämisessä ja erilaisten tunteiden käsittelyssä ja auttaa edistämään terapian vaikutusta. Musiikkiterapiassa käytetään asiakkaan toivomia menetelmiä, esim. keskustelu, musiikin kuuntelu ja siihen liittyvä keskustelu, musiikillinen improvisaatio, soittaminen, laulaminen, omien kappaleiden tekeminen, musiikkirentoutus fysioakustisella patjalla, musiikki- ja mielikuvatyöskentely, musiikkimaalaus jne. Psykoterapeuttisesti orientoituneessa musiikkiterapiassa osa tunneista saattaa sisältää myös ainoastaan keskustelua mikäli asiakas niin toivoo - musiikin käyttö ei siis ole pakollista vaan mahdollisuus syventää terapiaprosessia.
Usein musiikkiterapiassa hyödynnetään myös musiikkiterapeuttista improvisaatiota (sitä varten ei tarvita ennakko-osaamista). Jos esim. improvisaatio tai muut musiikkiterapian menetelmät luovana työskentelytapana kiinnostavat sinua niin kannattaa ehdottomasti harkita musiikkiterapiaa! Nuorten musiikkiterapia lääkärin lähetteellä - Kela korvaa musiikkiterapiaa kuntoutuspsykoterapiana 16-25(-28)-vuotiaille
Sävelmetsän tarjoaa musiikkiterapiaa psykoterapian erityissovelluksena, jossa on keskustelun lisäksi mahdollista käyttää myös musiikkiterapian menetelmiä. Musiikkiterapia sopii useimmille tavallisen psykoterapian osa-alueille esim. masennuksen ja ahdistuneisuuden hoitoon henkilöille, jotka haluavat syventää terapian vaikutusta musiikin tuomien mahdollisuuksien avulla. Nuorten musiikkiterapia sisältää psykoterapeuttista keskustelua ja musiikkiterapian menetelmiä asiakkaan toiveiden mukaisesti.
Koska nuorten musiikkiterapia kuntoutuspsykoterapian muotona ei ole vielä terveydenhuollossa kovin tunnettu, kannattaa nuoren itse pyytää lääkäriltä musiikkiterapialähetettä, lähetteeseen lääkärin tulee kirjata kuntoutuspsykoterapian muodoksi nuorten musiikkiterapia. Mikäli olet saanut lähetteen johonkin muuhun kuntoutuspsykoterapian muotoon voit silti varata tutustumiskäynnin musiikkiterapiaan. Jos musiikkiterapia tuntuu sopivalta vaihtoehdolta voit pyytää lääkäriä vaihtamaan kuntoutuspsykoterapian muodoksi nuorten musiikkiterapian.
Kela korvaa Sävelmetsän musiikkiterapiaa kuntoutuspsykoterapiana, joka on suunnattu 16-25(-28)-vuotiaille nuorille. Terapiaa voi jatkaa kolme vuotta 28-vuotiaaksi saakka mikäli terapiahakemuksen on tehnyt viimeistään 25-vuotiaana. Kelan kuntoutuspsykoterapiassa asiakkaan maksettavaksi jää omavastuuosuus (hinnasto tämän sivun alalaidassa.)
Myös muun ikäiset ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan terapiaan itse maksavana.
Kelan maksamat musiikkiterapiat voidaan toteuttaa Sävelmetsän toimitilalla Olarissa tai Herttoniemessä ja osittain myös verkon kautta. Musiikkiterapiaa on mahdollista saada Kelan maksamana lääkärin (yksityinen tai julkinen) lähetteellä. Katso allaolevasta linkistä, miten 16-25-vuotiaiden kuntoutuspsykoterapiaan haetaan: www.kela.fi/kuntoutuspsykoterapia-nain-haet
Musiikkiterapiaa myös henkilöille, joilla on erityistarpeita, esim. autismin kirjo tai muistisairaudet ja lasten musiikkiterapia vuorovaikutustaitojen, kielellisen kehityksen ja oppimisen edistäjänä
Sävelmetsä järjestää lisäksi esim. tukea antavaa musiikkiterapiaa muistisairaille tai kielen kehitystä ja vuorovaikutustaitoja edistävää musiikkiterapiaa esim. autismin kirjon lapsille ja oppimisvalmiuksia edistävää musiikkiterapiaa päiväkoti- ja kouluikäisille.
Musiikkiterapia soveltuu erittäin hyvin myös lapsille, esim. puhumattoman erityislapsen kanssa musiikki itsessään voi toimia kommunikaation välineenä ja musiikillinen vuorovaikutus edistää puheen kehitystä. Vahvaa erityisosaamista Sävelmetsällä on vuorovaikutustaitojen edistämisestä musiikkiterapian avulla esim. autismin kirjon lasten terapia sekä oppimisvalmiuksien edistäminen.
Guided Imagery and Music
Myös 45-60 minuutin GIM-musiikkiterapiasessiot mahdollisia. GIM-terapiassa aktivoidaan alitajuntaa tuottamaan unenomaisia mielikuvia ja tuntemuksia rentoutumisen ja musiikin kuuntelun avulla, jonka jälkeen niitä käsitellään luovasti esim. maalaamalla sekä keskustelemalla. GIM- terapia soveltuu sekä itsetuntemuksen edistämiseen että psyykkisten haasteiden työstämiseen, GIM-työskentelyä ei kuitenkaan käytetä esim. psykoottisten tai vakavia mielenterveyden häiriöitä omaavien asiakkaiden kanssa.
Keskusteluterapia
Terapioita voidaan pitää myös keskusteluterapiana ilman musiikkia esim. masennuksen tai työuupumuksen hoitoon, terapia on psykodynaamista ja integratiivista terapiaa, jossa huomioidaan asiakkaan aiemmat kokemukset ja niiden vaikutus asiakkaan oireisiin.
Sävelmetsän terapiatilat
Olari, Espoo
Sävelmetsän viihtyisä akustoitu 52-neliöinen toimitila sijaitsee Espoon Olarissa osoitteessa Ylistörmä 4 hyvien kulkuyhteyksien päässä. Tila sijaitsee katutasossa ja siihen on esteetön pääsy tilassa olevan pyörätuolirampin avulla ja oma pysäköintipaikka on heti oven edessä. Tilasta löytyy paljon erilaisia soittimia, mm. kaksi pianoa, sähköurut, sähkörummut, akustinen kitara, sähkökitara, basso, ukulele, erilaisia kielisoittimia ja piensoittimia sekä fysioakustinen patja. Tiloissa on lisäksi wc asiakkaiden käytössä (wc ei valitettavasti ole esteetön). Huom: tilassa saattaa joskus (harvoin) vierailla koira, joten ilmoitattehan mahdollisesta allergiasta niin huomioimme asian.
Herttoniemi, Helsinki
Herttoniemessä noin 50-neliöinen terapiatila sijaitsee osoitteessa Kettutie 4. Tilaan on esteetön pääsy ja paikalle pääsee helposti julkisilla, myös pysäköintipaikkoja löytyy läheltä. Viihtyisä tila on omassa rauhassaan pienessä erillistalossa kerrostalon sisäpihalla, tilasta löytyy mm. kaksi flyygeliä ja piensoittimia, tilassa on myös wc asiakkaiden käytössä.
Laitoskäynnit ja etäterapia
Lisäksi Sävelmetsällä on asiakaspaikkoja varattuina laitoskäynteihin. Kelan kuntoutuspsykoterapiassa osa käynneistä voidaan pitää myös etänä verkon kautta ja myös itse maksaville asiakkaille etäkäynnit ovat mahdollisia. Sävelmetsän terapeutin esittely
Miina Virtanen on valmistunut musiikkiterapeutiksi Münsterin yliopistolta Saksasta erinomaisin arvosanoin lisäksi Miina on valmistunut työnohjaajaksi (STOry) ja on myös Suomen musiikkiterapiayhdistyksen hallituksen jäsen. "Terapeuttina olen lämminhenkinen ja helposti lähestyttävä. Luon terapiaan turvallisen, hyväksyvän ja rauhallisen ilmapiirin, huomioin jokaisen asiakkaan yksilölliset toiveet ja pyrin tukemaan asiakkaan edistymistä parhaalla mahdollisella tavalla. Musiikkiterapiaan voit tulla juuri sellaisena kuin olet." Lisätietoja terapeutista löytyy kohdasta "Sävelmetsän tiimi." Sävelmetsän terapian viitekehys on psykodynaaminen ja integratiivinen. Musiikki- ja keskusteluterapiaan löytyy tällä hetkellä vapaita aikoja, varaa veloitukseton kartoituspuhelu ja kysy lisää tai varaa tutustumiskäynti!
Terapiatiedustelut: Miina Virtanen [email protected] / 041-4523780
Musiikkiterapiaa Kelan kuntoutuspsykoterapiana 16-25(-28)-vuotiaille nuorille. Musiikkiterapiaa kaiken ikäisille. Terapiat Sävelmetsän toimitilalla Olarissa ja Herttoniemessä sekä verkon kautta.